Legia umiała się podnieść po pierwszym meczu

Drukuj Email
Font Size Larger Font Smaller Font

Wydarzenia - Liga Mistrzów
Czwartek, 27 Lipiec 2017 09:10
Piłkarze Legii Warszawa przegrali wczoraj z Astaną 1:3 i ich sytuacja przed rewanżem jest słaba - mistrzowie Polski muszą wygrać przynajmniej 2:0, aby wejść do kolejnej rundy eliminacji Ligi Mistrzów. W przeszłości drużyna ze stolicy Polski potrafiła jednak odrabiać straty w europejskich pucharach. Jak wyliczył portal Legia.net taka sztuka udawała się legionistom pięć razy.


Ostatni raz legioniści potrafili się podnieść po porażce w pierwszym meczu pięć lat temu. Wówczas ich rywalem w Lidze Europy było SV Ried. W pierwszym spotkaniu Austriacy wygrali 2:1, natomiast w rewanżu przy Łazienkowskiej warszawianie wygrali 3:1.

Udanie zakończyła się również pogoń za Anathosisem Famagusta w sezonie 1999-2000. Cypryjczycy wygrali w pierwszym spotkaniu 1:0, ale dwa tygodnie później w Warszawie Legia wygrała 2:0 i to ona awansowała dalej w Pucharze UEFA.

W tych samych rozgrywkach trzy lata wcześniej legioniści mierzyli się z Panathinaikosem Ateny. Grecy wygrali u siebie 4:2, jednak w rewanżu to polski zespół triumfował 2:0 i odwrócił losy dwumeczu.

W 1970 roku Legia przegrała pierwszy mecz ze Standardem Liege 0:1, ale w drugim spotkaniu wygrała 2:0 w Pucharze Klubowych Mistrzów Europy. Podobnie było dwa lata wcześniej w Pucharze Miast Targowych i w rywalizacji z KSV Waregem.

Jak będzie tym razem? Odpowiedź poznamy w środę około 22:30.

pgol, PilkaNozna.pl
źr. Legia.net
Legia umiała się podnieść po pierwszym meczu
 
Podziel się newsem
`
 
Liga Mistrzów 2017/18
 
 
 
kolejka
 
   
Strzelcy
Archiwum Rozgrywek

W serwisie aktualnie jest: 3659 Na stronie, 20 Sezonów, 1338 Klubów, 0 Na forum, 51 Ligi polskie i zagraniczne, 16475 Zawodników, 105193 Artykułów, 8147 Rozgrywek, 177 Stadionów, 24031 Multimediów, 61770 Meczów, 0 Sędziów,

© 2007 - 2017 BY PIŁKANOŻNA TEAM

Ta witryna używa plików cookie, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, kliknij więcej informacji.

Akceptuję Więcej informacji