El. LE: Piękne gole i awans Evertonu

Drukuj Email
Font Size Larger Font Smaller Font

Wydarzenia - Liga Europejska
Czwartek, 24 Sierpień 2017 22:58
Remisem 1:1 zakończyło się rewanżowe spotkanie IV rundy eliminacji Ligi Europy pomiędzy Hajdukiem Split, a Evertonem. W pierwszym meczu Anglicy wygrali 2:0 i to oni awansowali do fazy grupowej.


Chorwaccy kibice w 43. minucie mieli powody do radości - ich zespół objął prowadzenie. Josip Radosevic zdecydował się na strzał z ok. 28 metrów i pięknym uderzeniem posłał futbolówkę praktycznie w same okienko bramki gości.

Wydawało się, że strzelony gol tylko napędzi piłkarzy Hajduka na drugą połowę, jednak tuż po rozpoczęciu drugiej części meczu Everton doprowadził do wyrównania. Gylfi Sigurdsson z około 35 metrów przelobował bramkarza i zmieścił piłkę w okienku bramki gospodarzy.

Chorwaci mieli znakomitą szansę, aby w 65. minucie objąć ponownie prowadzenie. Rzut karny jednak zmarnował Ahmed Said, którego intencje wyczuł Jordan Pickford.

pgol, PilkaNozna.pl
El. LE: Piękne gole i awans Evertonu
 
Podziel się newsem
`
 
Liga Europy 2017/18
 
 
 
kolejka
 
   
Hajduk
 
Stipica - Juranovic , Nizic , Lopez , Memolla - Gentsoglou , Radosevic , Barry - Vlasic , Said , Erceg
Zmiany:
74. Tudor Said
85. Kozulj Vlasic
85. Kovacevic Barry
 
   
Everton
 
Pickford - Martina , Williams , Keane , Baines - Lookman , Schneiderlin , Sigurdsson , Besic , Rooney - Calvert-Lewin
Zmiany:
46. Lennon Lookman
72. Davies Calvert-Lewin
 
   
Przebieg meczu
 
Bramki:
1 : 0 Radosevic (43 min.)
1 : 1 Sigurdsson (46 min.)
Zółte kartki:
Hajduk:
Radosevic (74 min.), Erceg (90 min.)
Everton:
Besic (72 min.)
 
   
Archiwum Rozgrywek

W serwisie aktualnie jest: 3659 Na stronie, 20 Sezonów, 1338 Klubów, 0 Na forum, 51 Ligi polskie i zagraniczne, 16475 Zawodników, 105193 Artykułów, 8147 Rozgrywek, 177 Stadionów, 24031 Multimediów, 61770 Meczów, 0 Sędziów,

© 2007 - 2017 BY PIŁKANOŻNA TEAM

Ta witryna używa plików cookie, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, kliknij więcej informacji.

Akceptuję Więcej informacji