Mamrot: 50 procent szans na awans

Drukuj Email
Font Size Larger Font Smaller Font

Wydarzenia - Liga Europejska
Piątek, 14 Lipiec 2017 08:16
Jagiellonia Białystok zremisowała w delegacji z FK Gabala (1:1) w pierwszym meczu II rundy eliminacji Ligi Europy i przed rewanżem wciąż liczy się w walce o awans. Trener Ireneusz Mamrot był zadowolony z wyniku i gry, ale wiedział również, że zwycięstwo było w zasięgu jego drużyny.
Ireneusz Mamrot był zadowolony z postawy swojej drużyny (fot. 400mm.pl)


- Mecz był dla nas bardzo trudny. Z jednej strony zdaję sobie sprawę, że remis 1:1 na wyjeździe w rozgrywkach pucharowych jest korzystnym rezultatem, ale z drugiej strony sytuacja z końcówki spotkania, która mogła przesądzić o naszym zwycięstwie, powoduje, że jest lekki niedosyt - zdradził Mamrot.


- Mecz był dla nas bardzo trudny. Z jednej strony zdaję sobie sprawę, że remis 1:1 na wyjeździe w rozgrywkach pucharowych jest korzystnym rezultatem, ale z drugiej strony sytuacja z końcówki spotkania, która mogła przesądzić o naszym zwycięstwie, powoduje, że jest lekki niedosyt - dodał.

Zdaniem Mamrota, po remisie w pierwszym meczu, obie drużyny mają wciąż takie same szanse na awans do następnej rundy. -  Moim zdaniem szanse za bardzo się nie zmieniły - stwierdził.

- Udało nam się tutaj strzelić bramkę i teraz bardzo ważne będzie, aby nie stracić jej u siebie. Widać jednak, że Gabala jest bardzo groźna w ofensywie, dlatego moim zdaniem nadal nic się nie zmienia i obu drużynom daję po 50 procent szans na awans - dodał na koniec trener.

Rewanżowe starcie Jagiellonii z Gabalą odbędzie się 20 lipca (czwartek).



gar, PiłkaNożna.pl
źr. jagiellonia.pl
Mamrot: 50 procent szans na awans
 
Podziel się newsem
`
 
Liga Europy 2017/18
 
 
 
kolejka
 
   
Archiwum Rozgrywek

W serwisie aktualnie jest: 3659 Na stronie, 20 Sezonów, 1338 Klubów, 0 Na forum, 51 Ligi polskie i zagraniczne, 16475 Zawodników, 105193 Artykułów, 8147 Rozgrywek, 177 Stadionów, 24031 Multimediów, 61770 Meczów, 0 Sędziów,

© 2007 - 2017 BY PIŁKANOŻNA TEAM

Ta witryna używa plików cookie, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, kliknij więcej informacji.

Akceptuję Więcej informacji