ESA 37 już bez podziału punktów!

Drukuj Email
Font Size Larger Font Smaller Font

Wydarzenia - Ekstraklasa
Piątek, 19 Maj 2017 21:40
Ekstraklasa przekazała do PZPN propozycje zmian w regulaminie rozgrywek od sezonu 2017/18, które zakładają rezygnację z podziału punktów po zakończeniu rundy zasadniczej.
"Powinniśmy utrzymać wynik. Jesteśmy rozczarowani" - KLIKNIJ!

Projekt wysłany do akceptacji zarządu związku zawiera rekomendację Ekstraklasy SA - przyjętą 18 maja podczas posiedzenia Rady Nadzorczej ligowej spółki - dotyczącą odejścia od podziału punktów po rundzie zasadniczej. Co oczywiście oznacza, że do końcowej klasyfikacji zaliczany będzie pełny dorobek klubów z całego sezonu.

Najbliższe posiedzenie zarządu PZPN, na którym regulamin może zyskać niezbędną do wprowadzenia zmian regulaminowych akceptację zaplanowane jest na najbliższy czwartek, 25 maja. Jeśli propozycje zostaną zatwierdzone, to sezon 2017/18 będzie rozgrywany w systemie obejmującym 37 kolejek, z podziałem na rundę zasadniczą oraz finałową. Rozpocznie się 14 lipca 2017 roku, zaś zakończy - 20 maja 2018 roku (tak szybko z uwagi na mundial w Rosji).

„PN" udało się dowiedzieć, że kluby zrzeszone w Ekstraklasie SA w rekomendacji dotyczącej przyszłego sezonu przesłanej do PZPN, domagają się również zmiany - konkretnie: zwiększenia - limitu obcokrajowców spoza UE w rozgrywkach najwyższej polskiej ligi. Obecnie na boisku może jednocześnie przebywać dwóch graczy, którzy nie posiadają paszportów europejskiej wspólnoty.

Adam Godlewski

ESA 37 już bez podziału punktów!
 
Podziel się newsem

 
Wyniki
 
 
2 kolejka
 
  Więcej  
 
Tabela
 
 
2 kolejka
 
  Więcej  
 
Strzelcy
 
 
2 kolejka
 
  Więcej  
 
Wydarzenia
 
   
 
Więcej
 

W serwisie aktualnie jest: 3659 Na stronie, 20 Sezonów, 1338 Klubów, 0 Na forum, 51 Ligi polskie i zagraniczne, 16475 Zawodników, 105193 Artykułów, 8147 Rozgrywek, 177 Stadionów, 24031 Multimediów, 61770 Meczów, 0 Sędziów,

© 2007 - 2017 BY PIŁKANOŻNA TEAM

Ta witryna używa plików cookie, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, kliknij więcej informacji.

Akceptuję Więcej informacji