Forum PilkaNozna.pl Strona Główna
Największe piłkarskie forum w polskim internecie
Ebi Smolarek: Polonia to nie krok w tył
Emirates Cup: Remis Arsenalu z Fabiańskim w składzie (akt.)
Ukraina: Lewandowski przegrał w debiucie
Wisła zrezygnowała z Elsnera
Były piłkarz Podbeskidzia nie żyje
1. liga: Zwycięstwo Piasta na inaugurację
Emirates Cup: Remis Celtiku z Lyonem, cały mecz Załuski
Pierwsze powołania Prandelliego
AKTUALNOŚCI PIŁKA W POLSCE LIGI ZAGRANICZNE
South Park
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PilkaNozna.pl Strona Główna -> Wolnoć Tomku...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
druid

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 08:08:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Philip napisał(a):
To dawaj, bo szczególnie 7 i 8 można uznać za klasyczne, a i w następnych trafiają sie perełki (Imnaginationland w 11 chociażby).

Dla mnie caly 11 jest super, nie wiem czy nie najlepszy w ogole.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen
Delin
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 08:13:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Philip napisał(a):
Shame on You, proponuję nadrobić zaległości, bo jeszcze wiele genialnych rzeczy przed Tobą, włączając w to nagrodzony Emmy epizod "Make war not Warcraft". Albo Manbearpig chociażby.

Ja bym do tego dodał
Woodland Critter Christmas z 8 sezonu. Ten odcinek jest mega popierniczony Wink
Jagiellon
Ostrzeżenia : 2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 08:16:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Delin napisał(a):
Philip napisał(a):
Shame on You, proponuję nadrobić zaległości, bo jeszcze wiele genialnych rzeczy przed Tobą, włączając w to nagrodzony Emmy epizod "Make war not Warcraft". Albo Manbearpig chociażby.

Ja bym do tego dodał
Woodland Critter Christmas z 8 sezonu. Ten odcinek jest mega popierniczony Wink

Nieprzecietny jest tez ''Good times with weapons''
frutos
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 19:57:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przedchwilą oglądałem koniec warcrafta beka Very Happy Very Happy

Newww Yooorrrkkkk, I'm becomin' where dreams are made of
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Let's hear it for New York, New York,

Società sportiva calcio Napoli
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hh

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 20:31:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W jakie dni i o której na MTV puszczają SP?
Vercetti

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 21:08:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy lecą tylko w czwartki, ale wiem, że wczoraj od 22 były dwa odcinki.
Powrót do góry
kruchy

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 23:11:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Można gdzieś to w necie oglądnąć bez ściągania na dysk ?
Machos

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 08:23:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://www.milanos.pl/south-park.php?id=sp

Tutaj trochę tego jest Wink.

Pozdrawiam

Turów Zgorzelec
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wojtaz

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 12:22:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kruchy napisał(a):
Można gdzieś to w necie oglądnąć bez ściągania na dysk ?

Choćby na oficjalnej stronie South Park:
http://www.southparkstudios.com/
Lub:
http://allsp.com
kruchy

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 13:34:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wojtaz napisał(a):
http://allsp.com

Nie działa mi ta strona. Confused

Mi tak bardziej chodzi, żęby oglądać z napisami.

Jak nie da rady bez ściągania to w ostateczności ściągnę na kompa tylko żeby napisy były. Wink

A i zależy mi, żeby te odcinki były poukładane po kolei, tak jak w sezonach. Cool
druid

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 15:43:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kruchy napisał(a):
Mi tak bardziej chodzi, żęby oglądać z napisami.

Jak nie da rady bez ściągania to w ostateczności ściągnę na kompa tylko żeby napisy były. Wink

A i zależy mi, żeby te odcinki były poukładane po kolei, tak jak w sezonach.

moze piwko i lezak?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen
kruchy

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 20:47:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
moze piwko i lezak?

A dlaczego nie ? ;>

Nie no, pieprzyć te poukładania tych odcinków, po prostu chciałbym pare byle jakich oglądnąć z napisami. Cool
R6
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Lip 18, 2008 16:39:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ahhahahhahahihiha. W zasadzie tyle można by napisać o "Make Love Not Warcraft". Genialny odcinek, na pewno w czołowej piątce całego serialu. Ta przesadzona dramaturgia, czy dialogi twórców World of Warcraft (- "I don't have a WoW account, do you?" - "No, I have a life") wymiatały całkowicie.
Z dziesiątego sezonu bardzo podobała mi się też pierwsza część "Cartoon Wars". Ogólnie mimo że jestem już po dziesiątym sezonie, serial nie zwalnia z tempa i utrzymuje wysoki poziom.
Machos

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 15:24:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kruchy napisał(a):
Cytat:
moze piwko i lezak?

A dlaczego nie ? ;>

Nie no, pieprzyć te poukładania tych odcinków, po prostu chciałbym pare byle jakich oglądnąć z napisami. Cool

[url]peb.pl/seriale/150014-polaczone-south-park-miasteczko-south-park-13.html[/url]

Ja stąd zacząłem ściągać, koleś o nicku dawidpl, ma po kolei wrzucone, polecam bo mi polecił to Philip Very Happy.

Pozdrawiam

Turów Zgorzelec
Powrót do góry
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pon Sie 11, 2008 15:40:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zmarł Isaac Hayes, aktor, który przez wiele sezonów podkładał głos Chefowi w South Park. [*]
Powrót do góry
R6
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pon Sie 11, 2008 16:17:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oranje napisał(a):
Zmarł Isaac Hayes, aktor, który przez wiele sezonów podkładał głos Chefowi w South Park. [*]

W sumie straciłem do niego szacunek gdy dowiedziałem się, że zrezygnował on z podkładania głosu Chefowi po odcinku wyśmiewającym Scjentologię (Hayes był scjentologiem), podczas gdy wcześniejsze odcinki wyśmiewające chrześcijaństwo, mormonów, ateizm itd. mu pasowały.
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro Paź 08, 2008 19:48:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeszcze tylko 1 godzina 11 minut 22 sekundy do premiery odcinka 12x08 China Probrem. C'mon, C'mon nawiązując do Cartmana i jego zachowania w odcinku Go God Go, gdy nie mógł doczekać się premiery Nintendo Wii Very Happy
Powrót do góry
R6
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro Paź 08, 2008 19:59:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oranje napisał(a):
Jeszcze tylko 1 godzina 11 minut 22 sekundy do premiery odcinka 12x08 China Probrem. C'mon, C'mon nawiązując do Cartmana i jego zachowania w odcinku Go God Go, gdy nie mógł doczekać się premiery Nintendo Wii Very Happy

Zmartwię Cię, ale jeszcze 7 godzin i 1 minuta. Bo owszem, premiera o godz. 22:00, ale czasu amerykańskiego.
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro Paź 08, 2008 20:09:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ej to coś nie tak u mnie z kompem. U mnie na South Park studios na liczniku już są tylko 42 minuty do premiery odcinka. Chyba coś Chińczycy w tym mieszali palce Razz
Powrót do góry
R6
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Paź 09, 2008 22:05:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No, obejrzałem nowy odcinek. Generalnie, South Park to South Park, ale poziom trochę niższy, niż zwykle. Choć pośmiać się można. Jednak sam scenariusz trochę taki pisany na siłę.
Addy

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Paź 10, 2008 03:08:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiedzialbym nawet: bardzo na sile... obecnie nie ma co liczyc na wiecej niz jeden-gora dwa dobre odcinki na serie siedmiu

Anthony Soprano: „Try to remember the times that were good”.

PSYCHOLOG W FUTBOLU. Masz swoje zdanie?
Powrót do góry
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Paź 10, 2008 17:20:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odcinek całkiem, całkiem Smile Oczywiście Cartman najlepszy w tym odcinku. Rozwaliło mnie stwierdzenia Erica, że wolałby być Chinolem, niż facetem strzelającym w faje Very Happy
Powrót do góry
R6
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Paź 16, 2008 20:25:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I kolejny odcinek dość słaby, choć scena z Cartmanem wymiotującym swoją bieliznę wymiata ponad wszystko. ;p Ale np. zakończenie totalnie spartolone, akcja jakoś w chuj jednostajna i w ogóle, najsłabszy sezon jak na razie.
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Paź 24, 2008 15:37:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

R6 napisał(a):
I kolejny odcinek dość słaby, choć scena z Cartmanem wymiotującym swoją bieliznę wymiata ponad wszystko

No, scena wymiata. Albo jak się wypróżnił na biurko Garrisona, żeby nie walczyć z Wendy Smile

Co do odcinka 12x10. Całkiem, całkiem. Najlepszy oczywiście Cartman, który na zrzędzenia Craiga, że go wciągnęli do tego peruwiańskiego zespołu, wyleciał z tekstem: "Z tym gościem się nie da gadać" Smile Szkoda tylko, że Butters się w tym odcinku nie pojawił
Powrót do góry
Philip

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Lis 08, 2008 14:58:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Topik spadł prawie na trzecią stronę, więc można podbić.

Zastrzeżenia do tej serii pozostają niezmienne - jakoś tak na siłę, bez wielkiego błysku, ale ostatnie dwa odcinki dają pewne powody do optymizmu, szczególnie 12x12, mimo że sam pomysł uznaję za wyjątkowo przekombinowany, a puenta była przewidywalna, to jednak dwie sceny, Arka i pobudka taty Stana (btw. Randy to w ogóle przerąbane ma, w większości odcinków w których odgrywa istotną ro.lę dostaje porządnie w dupsko), są mocne, szczególnie ta druga, która w kilkanaście sekund odsłania całą prawdę o polityce i politykach. Razz

Cartman pojawił się w odcinku na moment, ale patent... boski, Eryczek to zdecydowanie najlepsza postać w tym serialu. Cool
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 18:57:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odcinki 12x11 i 12x12 jednymi z lepszych z tej serii. W 12x11 dobre były te świnko-tyranozaurusy i inne świnko-rzeczy Laughing

W 12x12 Randy wymiata. Najlepsza scena, jak wziął z ludźmi przewrócił samochód oficera Barbrady'ego i krzyczał Yes, we can Laughing

Philip napisał(a):
Cartman pojawił się w odcinku na moment, ale patent... boski, Eryczek to zdecydowanie najlepsza postać w tym serialu.

No, Cartman wiadomo zajebiście. "chcecie kupić telewizory" Cool
Powrót do góry
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Lis 29, 2008 13:36:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i skończył się dwunasty sezon. Odcinek 12x13 potępiający manię na High School Musical i inne pierdoły dobry. Ostatni 12x14 z Buttersem, który wstąpił do tych wampiro-ciot taki średni.

W ogóle dla mnie dwunasty sezon najsłabszy ze wszystkich. Najlepszy odcinek zdecydowanie Over Logging, dobry był też ten dwuodcinkowy Pandemic i About Last Night jak Randy śpiewał zamiast Mandy Obama Laughing

Kolejny 13 sezon South Park dopiero w marcu Mad
Powrót do góry
Philip

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Lis 29, 2008 14:24:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oranje napisał(a):
No i skończył się dwunasty sezon. Odcinek 12x13 potępiający manię na High School Musical i inne pierdoły dobry. Ostatni 12x14 z Buttersem, który wstąpił do tych wampiro-ciot taki średni.

Oba na przyzwoitym poziomie, ten drugi głównie dzięki postaci Buttersa, którego uwielbiam. Cool

oranje napisał(a):
W ogóle dla mnie dwunasty sezon najsłabszy ze wszystkich. Najlepszy odcinek zdecydowanie Over Logging, dobry był też ten dwuodcinkowy Pandemic i About Last Night jak Randy śpiewał zamiast Mandy Obama

Także mi te cztery odcinki podobały się najbardziej, "Over logging" był jedynym udanym w fatalnej pierwszej części sezonu zresztą, druga trochę lepsza, ale niestety sezon baaardzo przeciętny, zdecydowanie najsłabszy, o ile w 11 mieliśmy pod koniec perełkę "Imaginationland", to tym razem obyło się bez czegoś naprawdę wyjątkowego. Sad

oranje napisał(a):
Kolejny 13 sezon South Park dopiero w marcu

Oby Matt i Trey przez tych kilka miesięcy mieli mnóstwo świeżych, dobrych pomysłów, bo w innym przypadku serial powoli będzie zjadał swój ogon i zmierzał do nieuchronnego końca, czego mogę nie przeżyć...
A w ramach rekompensaty od poniedziałku zaczynam od nowa oglądać wszystkie odcinki, mimo że pierwsze 5 sezonów znam praktycznie na pamięć.
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Gru 18, 2008 21:19:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Obejrzałem sobie właśnie chyba po raz trzeci jeden z najlepszych odcinków zajebistego trzeciego sezonu- 3x06 Sexual Harassment Panda. Dobra jest ta piosenka pandy, no i kultowy motyw w wiadomościach- reprezentantem wszystkich jest Gerald Broflovski, wszystkich innych reprezentuje.... Gerald Broflovski Laughing
Powrót do góry
Kapitan Bomba

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Gru 18, 2008 21:36:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj ten odcinek o którym pisze oranje był na prawdę dobry. Zajebisty był tez ten (nie pamiętam która seria, odcinek ani tytuł jaki) co klasa Cartmana pojechała na Kostarykę. Rozwaliło mnie jak Cartman się kłócił z przewodniczką, no i ten Kostarykański prezydent.
Powrót do góry
Codino

Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Gru 18, 2008 21:53:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kapitan Bomba napisał(a):
Oj ten odcinek o którym pisze oranje był na prawdę dobry. Zajebisty był tez ten (nie pamiętam która seria, odcinek ani tytuł jaki) co klasa Cartmana pojechała na Kostarykę. Rozwaliło mnie jak Cartman się kłócił z przewodniczką, no i ten Kostarykański prezydent.

To "Rainforest Schmainforest" z trzeciego sezonu. Głos opiekunki podkłada Jennifer Aniston.
Ja chyba nie mam ulubionego odcinka. Pierwsze sezony rozkładają, ale w późniejszych są takie perły jak "Kenny Dies", "Scott Tenorman Must Die", czy "Good Times With Weapons". Ogólnie serial w pytę.
Polska nie powinna naśladować bogatych krajów zachodnich, bo nie jest bogatym krajem zachodnim. Polska powinna naśladować rozwiązania, które kraje zachodnie stosowały, gdy były tak biedne, jak Polska.
M. Friedman
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Gru 19, 2008 19:52:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Codino napisał(a):
Scott Tenorman Must Die

Cartman w tym odcinku przeszedł samego siebie. Ten odcinek byłby w moim Top 30

Codino napisał(a):
Good Times With Weapons

Żal mi było Buttersa, jak tym shurikenem w oko dostał Confused Jak później go jeszcze te psy obsikały, ehh ten Butters
Powrót do góry
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 13:52:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakby ktoś nie wiedział, to 13 sezon South Park startuje 11 marca. Mam nadzieję, że będzie dużo lepszy od średniego 12. Liczę na polewkę z Obamy, tych wszystkich pseudogwiazdek. Szkoda, że Trey i Matt nie wiedzą, co się dzieje w Polsce. Tematów do SP byłoby mnóstwo- prezdent i jego Borubar, korupcja w polskiej piłce, Doda, Feel i to całe badziewie. Całą serię można by zrobić nawet Laughing
Powrót do góry
MSP

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pon Mar 09, 2009 16:43:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oranje napisał(a):
Tematów do SP byłoby mnóstwo prezdent i jego Borubar, korupcja w polskiej piłce, Doda, Feel i to całe badziewie.

Ostatnio Kazio i Isabel, były premier i jego kot.

A tak nawiasem chciałbym usłyszeć jak Kyle, Stan, albo Kenny mówią do Cartmana
"Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary"
Powrót do góry
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 00:55:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W pierwszym odcinku 13 serii będzie polewka z Jonas Brothers. Spełniona została moja prośba Cool

oranje napisał(a):
Liczę na polewkę z tych wszystkich pseudogwiazdek
Powrót do góry
oranje

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 14:53:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładnie styrali Myszkę Miki, Disneya i tych Jonas Brothers Very Happy Świetne otwarcie nowego sezonu. Najlepsze było jak Myszka Miki wpierdo*iła tym Brothers, mocna też scenka, jak Cartman i reszta opowiadają Kenny'emu, że jego laska robiła loda innemu kolesiowi, a Kenny podskakuje z radości Very Happy W ogóle zajebisty odcinek.

Rada na przyszłość- nie wkurw*ać Myszki Miki
Powrót do góry
Korner

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 19:56:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wg mnie z kolei odcinek nudny. Jakby na siłę robiony.
Powrót do góry
snape
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 09:51:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo fajny odcienke na otwarcie nowego sezonu:) Wg mnei najlepszy odcinek wszechczasów to ten, w któym obrzucili dom nauczycielki papierem do pupy;P no i ta muza z ojca chrzentego na jeziorze i głos chłopaczka w celi z hannibala:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
eMeFCe

Administrator
Administrator

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 16:10:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po słabym pierwszym odcinku sezonu wreszcie doczekaliśmy się jakiegoś dobrego. Mam nadzieję, ze serial się teraz rozkręci. "The Coon" czyli polewka z filmów o superbohaterach jak zwykle ukazuje Cartmana jako samolubnego i okrutnego typa, czyli tak jak być powinno. No i mój ulubieniec Butters/Profesor Chaos trzyma poziom. W ogóle moje dwie ulubione charaktery z SP to Butters właśnie i Randy Marsh.
Machos

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 19:54:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadza się, drugi odcinek dużo lepszy od tego, który rozpoczynał nowy sezon. Butters bardzo mi się podobał. Cartman taki jak zwykle. Odcinek o superbohaterach to był w ogóle fajny pomysł. Mam nadzieje, że serial nabierze teraz rozpędu.

Pozdrawiam

Turów Zgorzelec
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PilkaNozna.pl Strona Główna -> Wolnoć Tomku... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: